Hintalaskuri: Mitä vinyyliaita maksaa?

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
5Y3A7626 kopio
piha aidat
terassi ja parvekekaiteet
taloyhtioaidat
nakosuoja aidat

Mikä on vinyyliaidan hinta?

Nyt kulutonta maksuaikaa jopa 2kk! Kampanja voimassa rajoitetun ajan, katso lisää ylävalikosta ”Joustava maksuaika”

Tältä sivulta löydät laskurin, joilla pystyt laskemaan hinta-arvion vinyyliaidallesi. Laskuri ei ota huomioon rahtia, portteja eikä asennusta ja asennustarvikkeita kuten betonia tai maapiikkejä. Myöskin määrä ja muut yksityiskohtien valinnat vaikuttavat lopulliseen hintaan. Laskuri antaa kuitenkin melko hyvän suunnan hinnalle ja laskemme sinulle tarkemman tarjouksen halutessasi. Kysy ilmainen arvio täällä.

Hinnaltaan vinyyliaita on samaa luokkaa kuin puuaitakin, joten vuosien varrella kertyvät säästöt ovat merkittäviä. Puuaita pitää maalata muutaman vuoden välein ja sen tekninen käyttöikä on 8-15 vuotta. Vinyyliaita vain pestään tarvittaessa ja se kestää käytännössä ikuisesti. Vinyyli ei vuosien varrella haalistu merkittävästi eikä kovetu, hilseile tai lohkeile. Suomessakin on kohteita joissa on ollut vinyyliaita jo lähemmäs 20 vuotta ja pesun jälkeen näyttää edelleen uudelta. Alumiini- ja metalliaitoihin verrattuna vinyyli on yleensä huomattavasti edullisempi vaihtoehto.

Vinyyliaidan asennuksen kustannukset

Asennuskustannukset koostuvat perustustarvikkeista (betonit, maapiikit) ja asennustyöstä. Asennus tehdään aina kohteen mukaan parhaalla mahdollisella tavalla riippuen mm. maaperästä, aidan korkeudesta ja mallista. Asennuksen hinnat alkavat noin 40 eurosta/metri, mutta aitamalli ja kohde saattavat vaikuttaa
paljonkin hintaan. Aitamallit ovat erilaisia asentaa ja joissain malleissa aikaa kuluu asentamiseen enemmän. Myös se asennetaanko aita piikeillä, valamalla, kallio/muurikiinnityksellä vaikuttaa hintaan.

Kauttamme saat ammattilaisen asentamaan aidat koko Suomen alueella. Käytämme valtuutettuja asennusliikkeitä, työllä on takuu ja saat siitä kotitalousvähennyksen. Alueesi jälleenmyyjä räätälöi asennuspaketin juuri sinulle sopivaksi, joko täysin avaimet käteen -toimituksena tai suppeampana jos esimerkiksi purkutyön haluaa tehdä itse.

Vinyyliaidan asennus on helppoa ja nopeaa ja onnistuu hyvin tee-se-itse henkilöltäkin – katso ohjeet vinyyliaitojen asentamiseen.

Kotitalousvähennys kannattaa hyödyntää

Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista. Vuonna 2023 voit vähentää kotitalousvähennyksenä 40 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta tai 15 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut. 

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2020 on 2 250 euroa vuodessa. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus. Vuonna 2020 maksimivähennyksen eli 2 250 euron vähennyksen saat, jos yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 875 euroa [(5 875 x 40 %) – 100) = 2 250 euroa]. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen. Jos vähennykseksi vaadittu määrä ylittää maksimin, viranomainen vähentää vähentämättä jääneen määrän toisen puolison veroista automaattisesti. Puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennykset. Jos veroja on vain toisella, vähennys voidaan tehdä sen
veroista, jolla niitä on.

Kysy lisää kotitalousvähennyksestä edustajaltasi tai vero.fi nettisivuilta.

Kaipaatko lisätietoja?

Autamme mielellämme suunnittelemaan sinulle sopivimman vinyyliaidan.