Asiakastarina: Luovan nuorisoseura, Kurikka

vinyyli 8667

Kurikassa sijaitsevan Luovan nuorisoseuran ulkoverhoilu oli kaivannut korjaamista jo jonkin aikaa, sillä edellinen, 80-luvulla tehty, verhous oli vedellyt viimeisiään jo hyvän aikaa. Luovan kyläyhdistyksen rahastonhoitaja ja sihteeri Ismo Kokkarinen kertoi, että he päätyivät vinyyliverhoukseen sen kestävyyden vuoksi. ”Kökällä kun tekee kunnostustöitä, niin on tärkeää, että pinnat vaativat vain vähän huoltoa. Vinyyliverhouksen paras puoli on sen huoltovapaus ja helppohoitoisuus”, toteaa Ismo.

Ennen työn alkamista kyläyhdistys kilpailutti pari yritystä, ja Vinyylitalolla oli kilpailutuksen laadukkain vinyyli. Myös toimitusaika oli nopea. Lisäksi Jukka oli jo entuudestaan tuttu mies ja vakuuttanut ammattitaidollaan, sillä muutama vuosi sitten nuorisoseuralle vaihdettiin Alavus Ikkunat Vinyylitalon toimesta. Kesällä 2016 tehdyn ulkoverhouksen lisäksi nuoriseuran katto uusittiin ja räystäslinjoja oikaistiin. Aikaa työhön meni parisen kuukautta – työ sisälsi aluksi nuorisoseuran korkean osan, mutta projektin puolivälissä huomattiin matalassa päädyssä vanha, kuivunut vesivahinko. Silloin projektiin sisällytettiin myös matala pääty, joka on asukaskäytössä.

myos ikkunapuut vaihtui huoltovapaaseen vinyyliin
Myös ikkunapuut vaihtuivat huoltovapaaseen vinyyliin.

Projekti sujui alusta loppuun saakka jouhevasti ja kaikki tavarat tulivat ajallaan. Samalla lisättiin eristettä 25 mm sekä tehtiin kunnollinen ilmankierto rakenteiden välille, joten jatkossa säästetään myös lämmityskuluissa. Ennen projektia oli osalla kylän väestä epäluuloja vinyyliverhousta kohtaan, mutta valmistumisen jälkeen Ismon korviin on kantautunut pelkkää kiitosta. Yhtenäinen, siisti ulkoasu on ollut mieluisa lopputulos kaikille.

Raystaan alla kaytettiin hengittavaa raystasaluspaneelia lopputulos on erittain nayttava
Räystään alla käytettiin hengittävää räystäsaluspaneelia.

Ismo suosittelee vinyyliverhousta ja Vinyylitaloa mielellään muillekin. ”Yrityksen toiminnassa näki ammattitaidon ja että on tehty hommaa aiemminkin, on näkemystä asioista”, kertoo Ismo. Projektin jälkeen nuorisoseuralla pidettiin vielä tapahtuma, jossa kiinnostuneet pääsivät katsomaan lopputulosta ja kyselemään projektista tarkemmin.