Vinyyliverhouksen ja -aidan hoito-ohjeet

vinyyliverhoukset

Vinyylituotteiden hoito-ohjeet

Onneksi olkoon, olet hankkinut itsellesi erittäin huoltohelpon materiaalin! Tässä kuitenkin muutama ohje sille varalle jos tuote likaantuu ja se kaipaa pesua. Muuta huoltoa eivät vinyylituotteet eivät kaipaa, pesu siis riittää. Tästä alta löytyy myös video verhoilun ja aitojen pesuun, ne kannattaa katsoa!

Katso videolta, miten vinyyliverhous pestään

Katso videolta, miten vinyyliaita pestään

Kuinka usein tuotteet pitäisi pestä?

Mitään tiettyä aikamäärettä ei ole vaan lähinnä se että onko tuote likaantunut vai ei. Likaantuminen riippuu paljon siitä minkälaisella paikalla tuotetta käytetään ja onko kasvillisuutta paljon ympärillä.

Vinyyliverhouksessa useimmiten pohjoisen puolen seinä joudutaan pesemään noin 5-7 vuoden välein, koska pohjoispuoli pysyy kosteampana ja aurinko ei sitä kuivata kuten muita seiniä. Useimmiten onkin että muut seinät eivät säännöllistä pesua kaipaakaan vaan vesisade huuhtelee pölyn yms. siitä pois.

Vinyyliaidoissa taasen suositellaan pesua esimerkiksi 3-4 vuoden välein ja
silloin aita pysyy lähes uuden näköisenä kokoajan.

Mitä pesuaineita vinyylille voi käyttää?

Jossain tapauksissa pelkkä huuhtelu vedellä riittää tai kevyt seos astianpesuainetta tai vaikka mäntysuopaa, mutta jos lika on pinttyneempää niin esimerkiksi Pineline tehopesu on hyvä. Vihreään jäkälään ja sammaleeseen, jota lika pääsääntöisesti yleensä on, Biocomp Puhdas julkisivu on erittäin hyvä.

Jos käyttää muita kuin Biocompin Puhdas julkisivu -ainetta, pinta huuhdellaan ensin kevyesti painepesurilla ja sitten ruiskutetaan aine. Aineen annetaan hetken vaikuttaa ja huuhdellaan taas uudestaan, ja voit käyttää kevyesti pesuharjaa pinttyneimmissä kohdissa.

Biocompissa pestävän pinnan täytyy olla kuiva ja vaikutusaika 1-2 vrk säästä ja liasta riippuen. Aine ruiskutetaan ja 1-2 vrk jälkeen pinta huuhdellaan puhtaaksi. Jos kaikkialle ei yletä niin ilmankosteus ja vesisateet puhdistavat seinää itsessään vielä varsinaisen pesun jälkeenkin. Pesuvideollamme näet miten tuotteet pestään Biocompilla!

Miten toimitaan jos lika ei normaalia likaa vaan esimerkiksi öljytahroja, tervaa, graffiteja tms. ?

Vinyylipintoja voi puhdistaa myös mineraalitärpätillä mutta pinta täytyy huuhdella hyvin heti käytön jälkeen. Graffiteihin soveltuu hyvin GRAFFIpois aine jota myy Soledo Oy. Mikäli sinua askarruttaa voit kysyä meiltä ohjeita puhdistukseen.

Minkälaisia puhdistuskeinoja vinyyliin ei saa käyttää?

Esimerkiksi hankaavat ja hiovat pesukonstit saattavat vahingoittaa materiaalin UV-suojausta ja syövyttävät sekä tässä mainittua tehokkaammat puhdistusaineet. Kannattaa kysyä meiltä ennen käyttöä tarkempia ohjeita. Esimerkiksi ihmesientä voi käyttää pieniin paikallisiin naarmuihin yms. mutta emme suosittele sen käyttämistä kuitenkaan suuremmassa mittakaavassa koko alaan ja ei se yleensä ole tarpeellistakaan.