Asiakastarina: Lapuan Kotiasunnot Oy

Uuden väliaidan edessä Vinyylitalo Oy:n toimitusjohtaja Jukka Toivola, Kotiasuntojen isännöitsijä Vuokko Metsäpelto sekä toimitusjohtaja Jussi Voutilainen

Piha-aitojen ja ulkoverhoilun helppohoitoisuus tuo asumismukavuutta niin omistus- kuin vuokra-asumiseenkin. Huoltovapaat vinyyliaidat ja -verhoilu ovat erinomainen ja kustannustehokas vaihtoehto. Lapuan Kotiasunnot Oy on asentanut kestävät vinyyliaidat jo kahteen kohteeseensa. Vinyyliverhouskin on harkinnassa.

Lapuan suurin vuokranantaja Lapuan Kotiasunnot Oy tarjoaa kaikenkokoisia vuokra-asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin. Rivitalo-, kerrostalo-, luhti- ja omakotitalokohteiden lisäksi tarjolla on senioriasumisen kohteita ja oppilasasuntoloita. Kotiasunnot kunnostaa monipuolisia kohteitaan suunnitelmallisesti, ja uudiskohteita on rakenteilla ja suunnitteilla. Kaikkiaan asuntoja on noin 800.

Mäkirinteentiellä sijaitsevassa rivitalokohteessa alkoi parisen vuotta sitten tulla ajankohtaiseksi huoneistojen väliaitojen uusiminen.

”Mäkirinteentien kohde sijaitsee metsäisellä alueella, jossa maalatut puuaidat likaantuvat nopeasti ja lähtevät herkästi vihertämään. Halusimme kohteeseen väliaidat, joiden pintaan siitepöly ja muu lika eivät tarttuisi”, kertoo isännöitsijä Vuokko Metsäpelto Kotiasunnoilta.

”Kartoitimme puhtaana pysyviä, helposti puhdistettavia ja helppohoitoisia vaihtoehtoja. Tutustuttuamme erilaisiin aitavaihtoehtoihin päädyimme asentamaan aluksi yhteen rivitaloista Vinyylitalon vinyyliaidat”, sanoo Kotiasuntojen toimitusjohtaja Jussi Voutilainen.

Vuonna 2009 perustettu Vinyylitalo tarjoaa säänkestäviä ja huoltovapaita vinyyliaitoja, vinyyliverhouksia ja terassikaiteita sekä asennuspalvelua. Kauhajoella sijaitseva Vinyylitalo on alansa markkinajohtaja. Vinyylitalolla on yhteistyökumppaneita eri puolilla Suomea, joten tuotteet ja asennuspalvelu ovat saatavilla koko maassa.

Vinyyliaidat ovat helppohoitoisia

Mäkirinteentien kohteeseen asennettiin ensimmäiset vinyyliaidat terassien rakentamisen yhteydessä. Kotiasuntojen rakennustyöntekijä asensi aidat Vinyylitalon asennusohjeiden ja -videoiden avulla. Näin aitamateriaali ja asennettavuus tulivat tutuiksi.

”Halusimme tutustua vinyyliin materiaalina sekä nähdä omassa kohteessamme, miten vinyyliaidat soveltuvat meidän tarpeisiimme ja kestävät talvea ennen isomman tilauksen tekemistä”, sanoo Voutilainen.

”Itse asentamalla pääsimme näkemään konkreettisesti, millaista vinyyli on aitamateriaalina. Olimme kaikin puolin tyytyväisiä aitoihin ensimmäisessä rivitalossa, joten seuraavana kesänä tilasimme Vinyylitalolta vinyyliaidat sekä asennuspalvelun kohteen muihinkin taloihin sekä Niilontiellä sijaitsevaan kohteeseemme”, Metsäpelto kertoo.

Vinyyliaidat näyttävät vastamaalatulta puulta, mutta ne ovat puuaitoja kestävämpiä eivätkä aita vaadi huoltomaalauksia. Huolloksi riittää aidan pesu tarvittaessa. Aitoja voi myös korjata helposti. Mikäli aitaelementti tai elementin osa vaurioituu esimerkiksi tikanheitossa tai lasten leikeissä, voi vinyylielementtien osia vaihtaa uusiin. Kaikkia aitaelementtien osia ja rakenteita on saatavilla varaosina ja niiden vaihtaminen on helppoa. Tarvittaessa koko elementin voi vaihtaa.

Siistit ja kauniit aidat kohentavat kiinteistön viihtyisyyttä

Uusitut aidat raikastivat molempien kohteiden yleisilmeen. Aidat ovat säilyneet siisteinä ja kauniina. Metsäpelto käy työnsä puolesta Niilontien kohteessa viikoittain.

”Vinyyliaidat ovat siistit ja kauniin valkoiset, ja ne ovat kestäneet hyvin Suomen vaihtelevia sääolosuhteita. Yhtenäiset, valkoiset aidat antavat kohteista hyvän vaikutelman”, sanoo Metsäpelto.

Vinyylitalon maahantuomista aita- ja julkisivuelementeistä on pitkän ajan käyttökokemuksia muun muassa Kanadassa ja Pohjois-Amerikassa, joiden sääolosuhteet ovat samankaltaiset kuin Suomessa. Vinyylituotteiden tuotekehityksessä on huomioitu niin pohjoisen talven ankarat olosuhteet kuin kesäkauden UV-säteily. Vinyyli kestää pakkasta ja lumikuormaa, eikä läpivärjätty vinyyli haalistu auringonvalon vaikutuksesta.

Vinyylitalon vinyyliaidoilla on 25 vuoden takuu. Pitkän käyttöiän ansiosta aidat ovat ympäristöystävällinen valinta. Vinyyliaidat sopivat väli-, terassi-, piha- ja näkösuoja-aidoiksi, ja aitaelementtejä on saatavilla erikorkuisina ja -levyisinä.

”Valikoimasta löytyi helposti kohteeseemme sopiva malli ja valinta oli selkeä. Vinyyliaidat ovat kestäviä ja näyttävät perinteisiltä puuaidoilta”, Metsäpelto sanoo.

”Kokonaisuutena vinyyliaidat ovat erittäin kilpailukykyinen ratkaisu ja aidat ovat ehdottomasti hintansa väärti. Käyttökokemustemme perusteella hankimme erittäin todennäköisesti jatkossakin kohteisiimme Vinyylitalon vinyyliaidat”, Voutilainen jatkaa.

Asennuspalvelu helpottaa asiakkaan arkea

Kotiasunnot tilasi Mäkirinteentien ja Niilontien kohteisiin Vinyylitalon asennuspalvelun. Asennuspalvelu tuo helppoutta ja joustavuutta asiakkaalle. Vinyylitalo huolehtii sekä aitaelementtien kuljettamisesta perille kohteisiin että asennustöistä.

”Asennukseen pitää joka tapauksessa resursoida työvoimaa, joten asennuspalvelu oli meille ehdottomasti kustannustehokkain ratkaisu. Tuotteet ja asentaja saapuivat samanaikaisesti ja asennus sujui ammattilaiselta nopeasti”, Voutilainen sanoo.

”Yhteydenpito Vinyylitalon kanssa oli sujuvaa ja tieto asennuksen ajankohdasta tuli meille hyvissä ajoin. Aikataulu ja suunnittelu sujuivat jouhevasti, ja ehdimme hyvin hoitaa urakoitsijamme kanssa vanhojen aitojen purkamisen sekä tarvittavat maanmuokkaustyöt”, kertoo Metsäpelto.

Vinyylitalo panostaa laadukkaisiin tuotteisiin ja toimintaan sekä asiakassuhteisiin. Vinyylitalo haluaa aidosti auttaa asiakasta. Metsäpelto kiittelee asennuksen jälkeen jatkunutta yhteydenpitoa.

”Vinyylitalo seisoo tuotteensa takana ja on kiinnostunut tuotteidensa käyttökokemuksista sekä asiakkaistaan myös tilauksen ja asennuksen jälkeen”, Metsäpelto sanoo.

Vinyyliverhoilu kestää vuosikymmeniä

Kotiasunnoilla ollaan kiinnostuneita myös Vinyylitalon vinyyliverhoilusta, joka kestää edustavana vuosikymmeniä. Vinyyliverhouksen voi asentaa itse tai hankkia asennuspalvelun. Vinyylitalon vinyyliverhousten takuu on 50 vuotta.

Vinyyliverhous näyttää elävän pintakuviointinsa ansiosta puuverhoukselta. Vinyyli ei kärsi kosteudesta ja suojaa myös rakennusta kosteudelta ja tuulelta. Vinyyliverhoiluja on saatavilla useissa sävyissä tummasta vaaleaan.

”Vinyyliverhoilu on kiinnostava vaihtoehto sekä uudiskohteisiin että ulkoverhouksen huoltoa kaipaaviin kohteisiin”, Voutilainen sanoo.

Vinyylitalon huoltovapaa ulkoverhous on asennettu jo useisiin rivitalo- ja kerrostalokohteisiin eri puolilla Suomea. Myös tiili- ja betonielementtirakennuksissa on usein puuosia kuten päätykolmiot, ikkunoiden ylä- ja ala-osat sekä muita tehosteita. Näiden korvaaminen huoltovapaalla vinyylivaihto- ehdolla on suosittu ja kustannustehokas vaihtoehto.